Wednesday, December 5, 2007

Resipi sup

Baru ni ada kwn aku yang kirim kat kat aku tentang sup ni. Kalau sup2 biasa tu, kita p kedai je makan. tapi ni sup isi ketam .. jarang sekali kita dengar. So, aku letak la kat sini....

kita cuba resepi sup isi ketam dan
jagung pulak? Ikuti cara-cara berikut:

BAHAN-BAHANNYA:

200gm isi ketam
200gm krim jagung manis
150ml air rebusan ayam
80gm biji jagung - direbus
3 sudu makan minyak jagung
Sedikit gula pasir
Sedikit daun parsli - dihiris (kat hypermarket ada)
Garam secukup rasa

CARA MEMBUAT

1. Satukan krim jagung manis dan biji jagung dalam periuk dan
dididihkan.
2. Masukkan isi ketam dan minyak jagung. Kacau rata
3. Kemudian masukkan air rebusan ayam, gula pasir dan garam. Kacau rata
dan tutupkan api
4. Taburkan daun parsli dan sedia dihidangkan.

No comments: