Monday, February 18, 2013

Bakal buka Gym nampaknya....

Salam... sudah agak lama tak membuat posting.... Heheeee... pelik jugak ni... entah ler rasa malas ler pulak.... Hari tu memula sampai 3 post sehari.... Sekarang ni nak maintain 1 post sebulan pon malas... mungkin ada kaitan dengan sambungan internet...

Xpe. Hari ini yang rajin ni, entah nak tulis apa ....PRu dah nak tiba tak lama lagi.. satu topik yang menarik. sekolah pon baru dibuka.... rumah kononnya baru pon mulai ditiduri....

Cerita tentang sekolah dulu ler... Tahun ni, kawan meminta untuk ajar PJK.. Mata pelajaran yang tidak disukai oleh kebnyakan guru ... Sebaliknya kawan sendiri yang minta mengajar bukan 2 waktu malah 14 waktu..tetapi hanya dapat 10 waktu sahaja... ok ler tu....

Kawan mengajar Ting 1, ting 2, ting 3 dan ting 4 .... Ting 1 & 2 ada PBS... lagi ler cikgu xnak ajar..... Selepas sebulan, kawan mengajar kembali PJK ni, rasa seronok...
Pertama dapat aplikasikan ilmu yang kawan belajar sewaktu mengambil Diploma Antarabangsa Pendidikan Jasmani (DAPJ)tahun lepas... Walaupon tiada sangat kaitan antara ilmu yang belajar dengan apa yang kawan belajar... Tapi kira semangat tu ada ler...

Yang paling perkara menarik sekarang ini adalah kawan sibuk membuat kertas kerja penubuhan Gymnasium sekolah kawan... Idea asalnya bila dilihat absilibus PJ, ada tajuk Gismastik.. rujuk cikgu PJ, dia berkata memang ada tetapi tidak boleh ajar sebab peralatan naif sangat.... Tahun 1990-an dahulu punya....

Dengan konsep aerobik didalam kelas PJ ni, maka kawan pon bertambah semangat untuk membuka kelab Gym ni.... Nak kertas kerja Gym ni, bagi emel kat kawan diruangan komen dibawah ni...

Budget kertas kerja tinggi mencecah RM50,000... Tapi kawan akan beroperasi dalam kadar yang sangat minima sekitar RM1000 ker RM3,000 sahaja... Sebab itu jer yang duit ada... Jadi guna ler dulu....

Perbincangan dengan guru PJ, Pn Zaimah dan penasihat peribadi En Jamal, timbul idea untuk memulakan operasi yang dalam jangkaan awal bulan April ini...

Pagi tadi, kawan dan pelajar-pelajar telah membersihkan kawasan dewan yang tidak digunakan untuk dijadikan tapak Gym.. siasatan lanjut akan dilakukan lagi disebabkan keadaan silingnya yang bengkang bengkok... Nampak macam nak runtuh.. tapi pandangan mata rasa kayu bumbung kuat lagi.. cuma kayu pengikat siling jer bengkok...Harap2 boleh digunakan. Kalau tidak terpaksa ambil alternatif lain...
Gambar x tangkap lagi.. padahal Samsung Y baru diberi subsidi oleh Maybank ... Dah ler Harga murah dalam RM180 jer... Pelik warga sekolah bertanya kenapa murah sangat?... Kawan gelak er.... Siap ada yang order pulak....bertambah ler gelak kawan...

Berbalik kepada Gym tadi, esok atau lusa, kawan akan berjumpa pengetua dan GPK 1 untuk meminta pandangan mereka. Walaupon borak awal mereka sokong tetapi pengesahan bertulis adalah lebih tepat untuk menggerakkan sesuatu perkara...

Esok jugak kawan ada meeting Panitia Prinsip Akaun di SMK JP2.. Bersam Hjh Ramlah, bekas bos kawan ni... Nak tahu juga feel dia di sekolah baru.... Jangan dia bad mood sudah...... Mesyuarat jer.....

ok.. cukup dulu.. nanti kawan tangkap gambar.. .edit balik kat sini...

29 comments:

perpus UM said...

-->> JUDUL SKRIPSI, TESIS, DISERTASI <<--

Yang sedang bingung dengan judul SKripsi, Tesis, Disertasi
mampir aja kesini... banyak dan lengkap dengan abstrak, artikel dan semua BAB

http://mulok.library.um.ac.id/

Kump. Pemuda, Puteri UMNO BERSARA Dari UMNO said...


Lihat BUKTI jelas kenapa kami BERSARA awal dari UMNO...

BUKTI 1
BUKTI 2
BUKTI 3
BUKTI 4

Pastikan adik2 semua keluar mengundi nanti.. Keluar mengundi PAS, PKR @ DAP walaupun adik2 mendapat saguhati atau duit daripada UMNO dan Barisan Nasional... Walaupun adik2 terpaksa berada di kem Barisan Nasional, pastikan adik2 mengundi PAS, PKR @ DAP... Asalkan Bukan UMNO.... OK!!! :-)

Adik2 semua jgn bersangka buruk kpd kawan2 yg berada di kem Barisan Nasional.... Mereka mungkin terpaksa menurut desakan mak ayah atau sapa2... Tapi takpa.. Jangan risau, mereka tetap akan undi Pakatan Rakyat ( Pesan awal2 kat mereka. Kita tiada pilihan )... Undi adalah rahsia.. Kita tentukan..

Tolong bantu kawan2 kita yang sedang berkempen di Facebook


Tolong bantu kawan2 kita yang sedang berkempen di laman2 di bawah.... Ok. TKasih :-)
http://www.tranungkite.net/v12/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=18
http://www.detikdaily.net/v6/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=1
http://www.selatanonline.net/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=1
http://www.sabahforum.com/forum/sabah-malaysia-international-politics
http://www.utaraonline.net/v4/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=6

Farhan Abizi said...

terima kasih share post kali ni... sy nak minta tlg emailkan kertas kerja nak buka gym ni... abizisales@gmail.com

Farhan Abizi said...

:) Tq...

Dobit127 said...

ok.. nanti saya emelkan jika kertas kerja ini dah lulus...

nia qasrina said...

salam..boleh email kertas kerja gym tak? tq yer.. amirudinosman@maiamp.gov.my

nia qasrina said...

salam..boleh email kertas kerja gym tak? tq yer.. amirudinosman@maiamp.gov.my

adrianiamri said...

ramai gak minta kertas kerja ni... Nanti kawan cuba attach dalam post Gym part 2 yang akan ditulis... nak emel tak berapa rajin lagi...

Gayanya, korang minta kertas kerja yang ganaz punya.. kawan buat kertas kerja simple jer... Iyelah .. untuk mohon kelulusan pengetua jer... Budget pon RM40,00- jer.. nanti kawan tulis perkembangannya Gym part 2...

Khairul Anwar said...

Salam.. saya berminat nak contoh kertas kerja gym tu... sy pun ngah nak buat mini gym kt skolah... mohon emailkan yer... shamfiz24@gmail.com

Dato' Y said...

salam..saya juga berminat untuk membuka gym di kolej matrikulasi..mohon emailkan contoh kertas kerja...yusof1974@yahoo.com...tqvm

Nor Leela Musiran said...
This comment has been removed by the author.
Nor Leela Musiran said...

Salam.... mohon emailkan contoh kertas kerja pembinaan gym tu boleh?? Saya dahului dengan ucapan terimakasih.
zleela@gmail.com

♥My Perfect High Heels ♥ said...

email ke sy jugak
fuadnurul@gmail.com
tq

Unknown said...

salam.. harap dapat share..
zarrul.aizat@gmail.com

Khairy Jamaludin said...

bole email kn contoh kertas kje tu x??? khairyj88@gmail.com

Amzah Am said...

Boleh email kan kertas kerja tu kepada saya..
Afzahari89@yahoo.com

Tuandin Tuansoh said...

salam.. saya berminat untuk buka gym dan sedang meneliti kepeluan untuk bukanya.. boleh saya tengok kertas kerja awak.? email ke aizen8811@hotmail.com

nurul ireen said...

Salam, mintak share kertas kerja tu ke zamzuri_anuar@yahoo.com
Thanks.

qaramie amie said...

assamuaalaikum..boleh mi..nta email contoh kertas kerja..ni email sya karami_baharom@yahoo.com...tQ krana mmbantu..

nota sepi said...

Salam..mohon bantuan memandangkan tuan ada pengalaman untuk buat kertas kerja gym..terima kasih. nuruliffah8177@gmail.com.

aima said...

salam..saya juga berminat untuk membuka gym .mohon emailkan contoh kertas kerja..aimahramli@yahoo.com.TQ

dear xila said...

Salam bokeh email xkertas kerja tu pd sy zilamanaf@gmail.com tq

eka ross said...

assalamuaalaikum wbt cikgu..mohon email dkt saya kertas kerja..terima kasih ya cikgu..ekaross95@gmail.com

kuzack Din said...

assalamuaikum cikgu. Mhon jasa baik cikgu email pada saya kertas kerja tsbt. Sekolah saya dlm perancangan nk buat mini gim. Terima kasih. email: poktang77@gmail.com

xairi xul said...

mohon emailkan kepada saya bagaimana kertas kerja membuka gym, atau boleh hubungi saya untuk berjumpa.

xairixul@gmail.com
0139713749

Segala Kerjasama adalah didahului dengan ucapan terima kasih.

meggee Ot said...

Slm mohon emailkan contoh kertas kerja nk membuka gym.sy bercadang nk buat kt opis. Boleh hubungi sy emil dibawah.

parit.jarum.laut@gmail.com
msnjohor_ggee@yahoo.com.my

kerjasama amat dihargai dn diucapkan t.kasih.

adrianiamri said...

Alamak.

Sori semua. Rupanya ramai yang minta kertas kerja Gym ni. Sori ler tak perasan komment korang. Blog ini hilang password 3 tahun. terabai..

Ok. nanti emelkan kepada semua yang ada. Dan kawan akan tulis pekembangannya nanti di posting terbaru..jika rajin ler...

Farah Redzuan said...
This comment has been removed by the author.
Maureen bong mei yean said...

Mohon share kertas kerja ya. Nk try buat mini gym kat sek.

reen2463@gmail.com